Software, som er installeret som en del af Ubuntu Desktop

Firefox:

Min daglige browser.

gedit:

gEdit er den officielle tekst editor af GNOME desktop miljø. gEdit kan lave syntaksfremhævning til forskellige programerings-sprog (C, C + +, Java, HTML, XML, CSS, Python, Perl og mange andre. Redigering af filer på andre computerer.

GNOME-terminal

GNOME Terminal er en terminalemulator til GNOME desktop miljø skrevet af Havoc Pennington og andre. Terminalemulatorer giver brugerne mulighed for at udføre kommandoer ved hjælp af en ægte UNIX shell, mens de resterende på deres grafiske desktop

LibreOffice.org:

LibreOffice er standard kontor pakken på Ubuntu-Desktop, den giver dig seks funktionsrige programmer til alle dine behov inden for dokumentproduktion- og databehandling: Writer, Calc, Impress, Draw, Math og Base.

Software, som er kan installlers med Ubuntu Softwarecenter

Brasero:

Mit CD & DVD brænder program.

Dia:

Dia er min afløser for visio2000, Dia er ikke så komplet som visio, men et rigtigt godt værktøj. søger man på youtube.com med søgeord som "dia diagram" får man en liste med mange gode videoer.

Chrome:

Chrome er min browser når jeg arbejder med hjemmesider, den nogle mege fine udviklings værktøjer indbygget.

Filezilla:

FileZilla Client er en gratis, open source FTP-klient. Det understøtter FTP, SFTP, og FTPS (FTP over SSL / TLS). Klienten er tilgængelig for mange platforme, der leveres binære filer til Windows, Linux og Mac OS X.

Gimp:

GIMP er et fantastisk god billedbehandling program, skolekonsulenterne.dk har lavet en god manual på dansk som du kan finde her. Gimp har for mig været en god afløser for min photoshop. På youtube.com er der rigtig mange gode videoer om brugen af gimp, GimpedTutorials har en serie How to use Gimp for beginners".

gPodder:

Med gPodder kan man hente og administrerer gratis lyd-og videoindhold ("podcasts") og afspille filerne på computeren.

Inkscape:

Inkscape er et Open Source vektorgrafik editor, med< kapaciteter svarende til Illustrator, CorelDraw eller Xara X, ved hjælp af W3C standard Scalable Vector Graphics(SVG) filformat. Jeg har inu ikke den store erfaring, men herunder er link til dokumenttation.
http://inkscape.org/doc/
http://inkscape.org/doc/basic/tutorial-basic.html
http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/TutorialsAndHelp
http://en.wikipedia.org/wiki/Inkscape

Kdenlive:

Kdenlive er mit videoredegerings program.

Puddletag:

Puddletag er min mp3tag editor.

Record My Desktop

Optag en video af dit skrivebord.

Scribus:

Scribus er et open source program, der bringer professionelt sidelayout til Linux, Mac OS X, og Windows desktops. Scribus understøtter professionelle funktioner, såsom farveseparationer, CMYK og spot farver, ICC farvestyring, og alsidig PDF skabelse. Getting Started af Kevin Plug er en god video intro til Scribus.

SoundConverter:

SoundConverter er den førende lydfil konverter til GNOME-skrivebordet. Det læser alt hvad GStreamer kan læse (Ogg Vorbis, AAC, MP3, FLAC, WAV, AVI, MPEG, MOV, M4A, AC3, DTS, ALAC, MPC, Shorten, APE, SID, MOD, XM, S3M, osv. .. ), og skriver til Opus, Ogg Vorbis, FLAC, WAV, AAC og MP3 filer, eller bruger enhver GNOME Audio Profile.

Sound-Juicer:

Sound-Juicer er en mp3 ripper for linux, som installeres med Ubuntu Softwarecenter

VLC media player:

VLC er et gratis og opensource multimedieafspiller, der afspiller de fleste multimediefiler samt DVD, Audio CD, VCD og forskellige streaming protokoller.

XBMC multimedie jukebox:

XBMC er et prisvindende gratis og open source (GPL) software medieafspiller og underholdning hub for digitale medier. XBMC er tilgængelig for Linux, OSX og Windows. Oprettet i 2003 af en gruppe af ligesindede programmører, XBMC er et non-profit projekt drives og udvikles af frivillige placeret rundt omkring i verden. Mere end 50 softwareudviklere har bidraget til XBMC, og 100-plus oversættere har arbejdet på at udvide sin rækkevidde, hvilket gør den tilgængelig i mere end 30 sprog.

Software, hentet på udviklernes hjemmeside, derefter installleret med Ubuntu Softwarecenter

Dropbox:

Dropbox har en cross-platform klient (Android, iOS, Linux, Mac OS X og Windows), som giver brugerne mulighed for at "droppe" enhver fil i en Dropbox mappe på computeren, der derefter synkroniseres til nettet og brugerens andre computere med Dropbox klienten installeret.

MySQL-Workbench:

MySQL Workbench giver DBA-udvikler eller data-arkitekt, mulighed for visuelt at designe, skabe og håndtere alle typer af databaser. MySQL Workbench er tilgængelig på Windows, Linux og Mac OS.

Ordbogen.com

En rigtig god ordbog, et betalingsprogram, men et som mange skoleelever har adgang til via deres elevintra konto, ordbogen sælges også fil private og virksomheder. En kort vejledning for installationen på Ubuntu 12.04 LTS kan ses her.

Skype:

Skype er mit telefon program.

Teamviewer:

Teamviewer er mit valg af fjernbetjenings programmer, jeg bruger det blant andet til at vedligeholde mine forældres PCer.

VirtualBox:

Virtualbox er jeg blevet rigtig glad ved at bruge til at afprøve ideer, før jeg køber hardware til at afvikle på.
Oracle VM VirtualBox - User Manual, skriver i afsnit 2.3.4 om nødvendig heden for medlemskab af  vboxuser for at få adgang til usb-enheder.
2.3.4 The vboxusers group
The Linux installers create the system user group vboxusers during installation. Any system user who is going to use USB devices from VirtualBox guests must be a member of that group. A user can be made a member of the group vboxusers through the GUI user/group management or at the command line with:
sudo usermod -a -G vboxusers username
Note that adding an active user to that group will require that user to log out and back in again. This should be done manually after successful installation of the package.

Programmes PPA info hentet på udviklerens hjemmeside, og installeret med Ubuntu Softwarecenter

HandBrake:

HandBrake er et, open-source, cross-platform, multithreaded video transcoder software. HandBrake blev oprindeligt udviklet af titer i 2003, som en universal video transkoder til at rippe film, fra DVD til en datalagringsenhed på en let måde. Siden da har det gennemgået mange ændringer og revisioner og blevet meget populære blandt filmentusiaster.