Sådan installeres LibreOffice 4.1.x på Ubuntu Desktop 12.04 LTS

LibreOffice er blevet mit absolutte favorit kontorpakke, da Ubuntu teamet besluttet at erstatte OpenOffice med det. Ubuntu holder ikke repositories opdateret til den nyeste version af LibreOffice hele tiden, men snarere venter med at opdatere mange programmer til en ny vertion af Ubuntu. Dette efterlader mange mennesker med en ældre version af LibreOffice indtil Ubuntu beslutter at sende opdateringen ud. Hvis du har ligesom mig, er det helt uacceptabelt. Følg nedenstående trin for at fjerne din eksisterende installation af LibreOffice på Ubuntu skrivebordet, derefter installere det fra LibreOffice PPA for at få den nyeste version.

Det er værd at bemærke, at installere du LibreOffice 4 på denne måde, kan det godt være du får en version der ikke er så stabil, som den version i den officielle Ubuntu repository og software center, selv om mærket »stabil«.

Fjernelse Eksisterende LibreOffice 3.6

Hvis du allerede har LibreOffice 3.6 installeret, vil du ønsker at fjerne det. Den letteste ting at gøre, er at åbne op for Ubuntu Software Center, skal du gå til den installerede fanen, og fjerne alle de LibreOffice komponenter, du har installeret. Eller du kan bare køre følgende kommando fra terminalen.

sudo apt-get remove libreoffice*

Installation LibreOffice 4.1.x på Ubuntu Desktop

Først skal vi nødt til at tilføje PPA, der styres af LibreOffice udviklerne, så vi kan få de nyeste udgivelser direkte fra dem, uden at skulle stole på Ubuntu holdet. Kør følgende kommando i terminalen.

sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-4-1

Nu, hvor vi har tilføjet PPA, at pakken kilde, kan vi installere hele LibreOffice pakken ved hjælp af følgende kommandoer.

sudo apt-get update
sudo apt-get install libreoffice
sudo apt-get install libreoffice-help-da

Det er det. Du bør være i stand til at lancere nogen af ​​LibreOffice komponenter som du brugte til, men du vil se at de er nu opgraderet til LibreOffice 4.1.x

Dette er hentet fra Sajan Parikh's Blog http://blog.sajan.io/583/how-to-install-libreoffice-4-on-ubuntu/